La Will´s Kennel

Alla inlägg under december 2011

Av Laila Willén - 15 december 2011 00:00

  Vaknade åter till en regnig dag. Blir inte klok på det här vädret. När ska det komma snö? Har ingen lust att vara utan snö nu när det snart är Jul.

 

  Rastade hundarna innan de fick frukost. Sedan var det dags för frukost till Åsa och mig. Efter det åkte jag till tvättstugan och tvättade ett par maskiner. Var sedan och hämtade tvätten och hängde den i badrummet.

 

  Kicki kom in och hämtade nyckeln samt bl.a bröd och korv. Hon skulle passa hundarna medans vi skulle åka till Kungsängen och para Bambina.

 

  Resan gick bra och vi var framme hos Gustav och Lena vid 16.30 tiden. Lena kom ut och mötte oss och talade om var vi skulle parkera.

 

  Blev bjudna på mat och kaffe. Det var mycket trevligt och gott. Gustav och Åsa gick ut med Bambina och Risto. De var intresserade av varandra, men det blev ingen parning. Båda är nybörjare, så det är inte så lätt. Dessutom är ju Risto inte fyllda 2 år än. Han är bara en liten pojke.

 

  Vi åkte hem igen och bestämde att vi skulle återkomma i morgon. Resan hem gick bra, samt att det var lite trafik.

 

  När vi kom hem, var alla hundarna utan munkorgar. Stackars Flingan var instängd själv i hundrummet. Meta, Kickan, Chippen och Rutan sprang runt som idioter. Kicki var också där och hon sade att det var ingen fara för hon var ju med dem. Det blev hårda ord från både Åsa och mig, för det var bara rena rama turen att det hade gått bra. Kicki blev sur och tjatade om att hon är utbildat instruktör för hundar. Är hon instruktör på hundar är jag Drottningen av Sverige. Har så svårt att förstå varför folk ljuger. Är hon utbildad som hon påstår, så behandlar man inte sin hund på det viset som hon gör. Nog om detta nu, för vad som händer framöver får tiden utvisa.

 

  Åsa och jag försökte att lugna ner hundarna. De var så stressade, så det tog ett tag att få dem lugna. Tur att det inte hände något. Efter en stund, så rastade vi dem innan de fick mat. Skönt att det blev lugnt igen.

 

  Vi tittade lite på TV, sedan gjorde jag en omelett i ugnen med kantarellstuvning. Mycket gott! Vi slöade och tog det lugnt.

 

  Dags att rasta av hundarna innan vi går och lägger oss. Ska åka redan vid 11-tiden i morgon.

 

     HA EN TREVLIG FREDAG OCH SKÖT OM ER ORDENTLIGT  

 

 

   Här ligger Bambina och väntar på att vi ska åka och para henne.   

Av Laila Willén - 14 december 2011 22:35

  Vaknar till regn igen. Nu får det bli en ändring, för det är ju snart JUL! Vill ha snö, solsken och 5-10 grader kallt. Toppenväder.

 

  Dagen har varit ganska så jobbig, efter sedan jag ramlade igår. Har inte ork eller lust att skriva något mer idag. Återkommer imorgon.

 

         HA EN TREVLIG OCH BRA TORSDAG, MINA VÄNNER  

 

                       

                               SÅ VACKER!  

    

Av Laila Willén - 14 december 2011 02:15

  Dagen började med regn. Ingen bra start, tycker jag. Det var glashalt ute, så det blev ingen promenad med mina hundar, utan de fick rasta av sig på baksidan. Tur att jag har snälla och förstående hundar.

 

  Fick en stor sändning med hundmat på förmiddagen. Det var inte så roligt, för jag ramlade över en stor kartong när jag väjde för en hund. Slog mig riktigt illa. Som tur var kom Kicki precis , så hon fick hjälpa mig upp. Vet inte hur illa det blev, utan det får tiden utvisa. Hon packade in allt och sedan drack vi en kopp kaffe. Var tvungen att lägga mig en stund.

 

  Tog mig knappt till bilen, men det var nödvändigt. Knät var dubbelt så stort som det skulle och jävligt ont. Åkte till Östervåla för att hämta Åsa, Bambina och Flingan. Sedan var vi på apoteket och Åhlens innan vi åkte hem. Det blev lite livat först, men sedan blev det lugnt.

 

    Vi åt och drack kaffe. Sedan blev det TV tittande och mycket snack. Tyvärr var jag inte så trevlig, för jag hade otroligt ont i höger knä, vänster arm och bröstet. Misstänker bl.a revbensskada.

 

  Alla hundarna var snälla och lugna. Lade oss ganska så sent, men jag var tvungen att ta tabletter för att kunna koppla av lite.

 

     HA EN TREVLIG ONSDAG OCH VAR RÄDD OM VARANDRA  

 

     

   SÅ UNDERBART VACKERT DJUR. ÄLSKAR VILDA KATTDJUR  

 

 

 

 

Av Laila Willén - 13 december 2011 04:38

 

             Ha en trevlig LUCIA DAG    

 

                   

Av Laila Willén - 12 december 2011 00:00


   

                        Längtar efter att snön ska komma och stanna.  

 

        HA EN LUGN OCH TREVLIG LUCIA, MINA VÄNNER  

Av Laila Willén - 11 december 2011 00:00

  Strålande solsken och några grader kallt. Tyvärr så frös det till, så nu är det jätte halt, men ändå är det jätte skönt ute. Gick en liten promenad på morgonen, fast det var halt.

 

  Har tittat mycke på TV under dagen. Det har ju varit skidskytte, längdskidor och mycket annat. Älskar att titta på nästan alla sporter. Hundarna har varit mycket ute på baksidan och lekt samt rasta sig. Skönt med snälla hundar.

 

  Kicki var inne på en kopp kaffe på eftermiddagen. Hon var så arg, för en karl som kom med en lös tik, gapa och skrek på henne för Slatan var lös. Har sagt till henne flera gånger att hundar ska vara kopplade. Vissa bryr sig inte.

 

  Pratade med Åsa W. angående resan hit till Tärnsjö. Hon och hundarna kommer till Östervåla på tisdag vid 16-tiden. Lovade att hämta dem.

 

  Ska rasta av hundana på baksidan en sista gång, innan jag går och lägger mig. Har ganska så mycker värk i kroppen, så jag ska ta en tablett, så jag får sova ut ordentligt.

 

       HA EN BRA BÖRJAN PÅ EN NY VECKA, MINA VÄNNER  

 

              

Av Laila Willén - 10 december 2011 23:30

      Ha en underbar 3:dje Advent  

 

        

 

Var rädd om varandra, för livet är inte så långt. Slösa med känslor, för det är fortfarande gratis. Krama en tjej fast du själv är tjej och krama en kille fast du själv är kille. Ha en skön och trevlig 3:dje Advent. Kram    

Av Laila Willén - 10 december 2011 22:26

  Dagen började bra, men klart och fint väder. Var ute med hundarna på en liten sväng, men blev tyvär sturrig igen. När vi kom in, gjorde jag ordning mat till dem. Sedan gick de och lade sig för att vila på maten.

 

  Kicki kom in och drack kaffe. Vi hade en ganska så spännade disskution, angående mat och rastning av hundar. Har inte samma åsikter, men vad gör det. Huvudsaken är att man försöka hålla sig till regler och lagar när det gäller hundar.

 

  Har tittat en hel del på TV under dagen. Det går inte riktigt bra för svenskarna i skidskytte eller längskidor. Det blir bättre längre fram är jag säker på.

Tittate på V75: Alla är så tända på MAHARAJAH, vilket jag inte förstår. Hästen har ju inte gjort ett dugg på mer än ett halv år. Tror det är något fel på hästen, för det är ju egentligen en enormt duktig häst. Tacka vet jag BJÖRN GOOPS fina häst QUARCIO DE CHENE. Han vann liksom förra gången. Heja Björn, du är bäst. Satsade mina sista kronor på Björn, och vad hände. Jo, jag vann så klart. Älskar den hästen.

 

  Inger ringde och berättade att Cruella hade blivit biten i slagsmål. De hade precis kommit hem från veterinären. Hon var ganska medtagen, enligt Inger. Hon åt både pencellin och smärtstillande. Hoppas bara stupen har klarat sig, så hon inte behöver opereras. Stackars min Crulla.

 

  Ringde till Madeleine. Hon var på väg från jobbet. Beställde två kartonger med kött till hundarna. Får väl åka till Karlholm för att hämta dem innan Jul. Allt var bra med henne, familen och hundarna. Skönt!

 

  Ska ta en liten tur med hundarna. Vågar inte gå så långt, ifall jag ramlar. Har fortfarande lite yrsel, även om det blivit bättre. När vi kommer hem, ska vi gå och lägga oss. Tänkte läsa lite innan jag släcker lampan.

 

         HA EN TREVLIG SÖNDAG, MINA VÄNNER   

 

  

Här ligger Crullan och Kickan i Karlholm. Knappt ett år gamla.

 

  

Cruella ute i det fria. Bara nio månader gammal. Jätte fin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards