La Will´s Kennel

Alla inlägg under augusti 2011

Av Laila Willén - 17 augusti 2011 00:00

 Har haft en underbar dag med mycket sol och lagom värme.

 

  Hundarna har legat ute i stort sett hela dagen. De har legat och käkat ben och sola. Själv har jag rensat ogräs mellan platterna samt plockat bort flera växter. Vill inte ha några planteringar med blommor. Tänker lägga grus där och ställa ut mina djurkrukor med blommer i till sommaren. Det blir lättskött och mycket trevligt, tycker jag.

 

  Satt där ute och läste och drack kaffe. Har haft en jätte skön dag med mina hundar.

 

  Har pratat med Markus under dagen. Han kommer troligen med mig hem från Västerås nästa helg. Det är mycket trevligt när han är och hälsar på. Han är så snäll och hjälpsam, så jag undrar vem han har det efter. Inte är det sina föräldrar iallafall. Dessutom älskar hundarna honom. Han brukar gå jätte långa promenader med dem, vilket de gillar.

 

  Börjar bli dags att gå en sista tur med hundarna. Fortfarande är det väldigt skönt ute. Än har det inte blivit kalla höstnätter.

 

         VAR RÄDD OM VARANDRA.     

Av Laila Willén - 16 augusti 2011 23:53

    Nu känns det att hösten är här.Svala nätter och inte så varmt på dagarna. Skönt!

 

  Idag tycker jag att jag varit riktigt duktig. Har klippt gräsmattan på framsidan åt både mig och mina grannar. På båda sidorna om mig. Dessutom har jag klippt min egen gräsmatta på baksidan. Svårt för allergin, men det måste göras.

 

  Har gått en jätte långpromenad med hundarna i dag. Det tog hela 2,5 timmar. Var ganska så mör när jag kom hem. Så nu blir inte sista turen så lång. Imorgon ska jag åka och släppa dem i skogen på en jätte fin stig. Den är flera hundra meter lång och rak. Hittade den idag när jag var ute och gick. Tar bilen, för det blir för långt att gå både dit och hem igen efter de har sprungit.

 

  Nej nu är det snart dags att gå till sängs. Ska bara kila ut en liten runda med hundarna först.

 

         HA EN TREVLIG LILL-LÖRDAG   

 

 

Av Laila Willén - 16 augusti 2011 04:15

  Somnade framför TV med Rutan och Kickan. Lade mig framför TV när vi kom in från sista promenaden. Somnade tydligen. Återkommer senare under dagen, när vi har sovit färdigt. GOD NATT!

 

            VAR RÄDD OM VARANDRA   

Av Laila Willén - 14 augusti 2011 23:45

  Dagen har varit underbar. Precis sådana här dagar vill jag ha ett tag framöver. SKÖNT!

 

 Idag har jag varit riktigt duktig. Har studerat nästan hela dagen. Näringslära på djur är ganska så omfattande. Ja, även på människor. Ska man kunna följa med i utvecklingen, så måste man läsa en hel del litteratur. Har den fina förmånen att all litteratur får jag av Hill´s. Måste ge dem en stor eloge: De är otroligt snälla och hjälpsamma, när man har gått där på utbildning. Utan dem har jag inte kunnat hälften en gång.

 

  När jag gick på promenad med hundarna på förmiddagen, höll det på att hända en katastrof. När jag kom fram till Hembygdsgården, satt där en lös hund. (Vit boxer?!?) De hade loppis där inne, och hundar får inte följa med dit in. Vem som ägde hunden vet jag inte, och dessutom var den inte lydig. Hunden reste sig och gick emot oss morrande och dreglande. Meta reagerade med ilska, men löd och var tyst. Även Rutan och Kickan reagerade, med även de löd och var tysta och snälla. Vände omedelbart om och gick med raska steg hem. Hunden gick efter oss, men vi han in innan det hände något. Som tur var hade jag inte låst dörren. Efter ca en kvart hörde jag ett "jävla" liv på hundar. Gick ut för att se vad det var. Vid hembygdsgården stod en kvinna och man med sina 3 stora hundar och fick inte gå förbi den lösa hunden. Gick därifrån, för jag gillar inte slagsmål mellan djur.

Hoppas bara det slutade väl. Får väl höra vad som hänt senare. Ser jag den hunden lös igen, vet jag inte vad jag gör. Folk i Tärnsjö har lite svårt att ha sina hundarna kopplade.

 

  Återkommer imorgon med resultat från Whippet Race. Vet bara att lilla Zafina var 3:a i A-Finalen.

 

  Har tittat lite på TV ikväll, fast det var inte mycket att se. Snart ska jag gå en runda med hundarna, innan det är dags för sängen.

 

            HA EN TREVLIG MÅNDAG   

Av Laila Willén - 13 augusti 2011 22:40

  Väldigt skönt väder hela dagen. Får gärna fortsätta att vara så här ett tag framöver.

 

  Gick till tvättstugan kl. 7.00 och tvättade klart, Var bara lakarn, handdukar och lite underkläder. Skönt att ha allt rent.

 

  Innan jag hämtade tvätten, så var jag ute på en promenad med hundarna.Jätte skönt väder för promenader. Mina hundar är så gulliga på morgonen. De går inte upp före kl. 9.00 Hon kan bli 11.00 om jag inte kör upp dem. 

 

  Pratade med Markus i telefon. Han hade anmält sig till Arbetsförmedlingen som han lovade. Skönt att det är gjort.

 

  Satt på baksida och drack kaffe och läste lite. Det var jätte skönt. Hundarna har legat ute i stort sett hela dagen.

 

  Sofi ringde och berättade att det gått bra på Whippet Race. Kul! Hoppas lilla Zafina vinner A-Finalen i morgon. Håller tummarna.

 

  Har tittat en del på TV under kvällen. För det mesta har jag läst en del. Måste förkovra mig i Näringsläran, annars kan jag inte lämna information om Hundmat. Viktigt!

 

  Ska snart ta en runda med hundarna. Vill försöka komma i säng ganska tidigt, för i morgon ska jag plugga hela dagen. Det är inte en sak utan en hel del att hålla ordning på.

 

    SOV GOTT OCH DRÖM SKÖNA DRÖMMAR.

            

                           

 

  Blev jätte glad när JJ Sahlin vann i Järbo. Nu fick alla se vad duktig hon är. Det är inte lätt att vinna när man har en som tränger ut än hela tiden. GRATTIS till JJ SAHLIN. Du är bäst!     

 

 

Av Laila Willén - 12 augusti 2011 23:45

  Nu är hösten i antågande. Det kändes på morgonen när jag gick ut med hundarna.

 

  Tog en kopp kaffe och satte mig ute på baksidan. Skönt, när det inte är så varmt. Precis lagom väder för att äta frukost ute. Hundarna låg ute hela förmiddagen och sov.

 

  Vid lunchtiden kom Anders och hälsade på. Han ville bara ha kaffe och en smörgås, så då blev det fika igen. Alltid lika roligt när Anders kommer.

 

  På eftermiddagen gick jag bort till tvättstugan och tittade om det var ledigt. Det var det, så jag började redan idag med tvätten. Skönt att få mattorna torra innan jag tar hem dem. Fortsätter i morgon på förmiddagen och tvättar. Inte så mycket kvar, men allt blir rent. Har en massa sängkläder kvar och lite kläder.

 

  Har tittat en del på TV under kvällen. Pratade med Madeleine i telefon, som berättade att Natalie var i Uppsala. Hennes kompisar skulle bjuda henne på krogen, eftersom hon fyllde 18 år igår. Tänk vad tiden går.

 

  Nej, nu är det snart dags att ta en sista sväng med hundarna. Det är så skönt att rör på sig innan man kryper ner i sängen för att sova.

 

   HA EN TREVLIG LÖRDAG..........

         VAR RÄDDA OM VARANDRA..........

               FÖR LIVET ÄR SÅ KORT..........

 

 

 

 

 

Av Laila Willén - 11 augusti 2011 15:57

  Fint väder, men inte så varmt. Med andra ord: SKÖNT!

 

  Igår kväll kom Samuel och hämtade Markus i sin Epa traktor. Han skulle ligga kvar hos honom en natt innan han åkte hem till Västerås igen idag. Samuel är en mycket trevlig och rar kille, som dessutom gillar Markus jätte mycket. Hoppas de fick en rolig kväll tillsammans.

 

  KL. 5.00 i morse så tog Dan sin EU Moped och gav sig iväg mot Nyköping. Han tycker om att åka tidigt på morgonen, för då är det minst trafik, enligt honom. Det har varit två mycket givande dagar tillsammans med Markus och Dan. Har kommit fram till en hel del bra. Nu är det bara att vänta och se, vad som händer.

 

  Först ringde Dan och talade om att resan hade gott bra och tackade för senast. Efter en liten stund ringde Markus och berättade vad de hade gjort igår kväll. Ingen blir gladare än jag när Markus har det bra. Han skulle åka hem till Västerås på eftermiddagen. Hoppas allt ordnar upp sig för pojken.

 

  Har precis kommit in från baksidan där jag har suttit och druckit kaffe. Hundarna var också med där ute. Det blev så tyst och stilla när både Markus och Dan hade åkt. Sammtidigt väldigt skönt!

 

  Nu ska jag ta en promenad med hundarna. Det är inte så varmt, så det blir perfekt att ge sig av innan de ska ha mat. Får ta en promanad senare ikväll också, innan vi ska gå och lägga oss.

 

    HA EN TREVLIG KVÄLL, MINA VÄNNER!   

Av Laila Willén - 10 augusti 2011 19:43

  Idag har det regnat hela dagen. Fy vad allt är blött och tråkigt.

 

  Hundarna vill inte heller gå ut, för de liksom jag tycker inte om regn. Markus har varit snäll och gått ut med dem, fast det har regnat. Annars har vi inte gjort någon särskilt denna dag.

 

  Under dagen har vi haft det ganska trevlig, Dan, Markus och jag. Vi har diskuterat Markus framtid, för det är ju väldigt viktigt för vårat barnbarn.

 

  Nu ska vi titta på TV och ha det skönt.  Hörs igen i morgon.

 

     VAR RÄDD OM ER!  TREVIG TORSDAG!   

Ovido - Quiz & Flashcards